Te is szétszórt vagy?

Nos bevallom én igen :) Talán nem is ez a legjobb szó rá, nem puszta szétszórtság ez, hanem szerteágazó érdeklődési körrel bíró kíváncsiság. Mennyivel jobban hangzik, azt hiszem ez a megfelelő diagnózis - de ezt majd még finomítom, vagy pontosítom :)




Az a fajta szétszóródás ez, amikor ezer dolog érdekel, sőt! ezer és még egy dolog, amire hirtelen hívást érzek, amit juuujj de jó lenne kipróbálni, elolvasni, megnézni, meglátogatni, megkötni, megvarrni, elkészíteni......és persze megírni :) 
Szóval, amikor tele vagy ötletekkel, inspiráció inspirációt követ, és nem tudsz leállni :)



Mindig gyűjtöm valahol ezeket az ötleteket, képeket, recepteket, könyvekről listát. Mivel imádok kézzel írni, és imádom a szép füzeteket, naplókat így aztán adja magát, hogy részben a laptopomon, részben az interneten és ezekben a füzetekben jegyzetelek.

A laptopomon - valószínűleg maradi módon - különféle mappákba gyűjtöm azokat a képeket, amin a megvalósítandó ötletek vannak. Lehet ez egy megvarrandó táska, egy kötés minta, egy csuda helyes horgolt figura, sál-sapka, bármi ami kötés-varrás-horgolás. Ezekre van egy külön mappám, természetesen benne almapákkal :) A neten minderre a Pinterest oldalt használom.





Az aktualitását ennek az írásnak az adja, hogy szeretném újra felvenni a fonalat - mert azért fonalas, kreatív téma mindig lesz, ebben nincs változás. Viszont az elmúlt évek alatt felgyűlt számtalan ötlet, benyomás, inspiráció kezd összeállni a fejemben, miként, milyen formában szeretnék ezekkel foglalkozni. 

És persze azt időszerű bevallani - nemcsak magamnak, mert azt már megtettem pár hónapja - hogy hiányzik a blogolás, hiányzik az írás, és hogy leírjam, ami foglalkoztat vagy épp azt érzem, hogy szeretném megosztani másokkal, történetesen az olvasókkal, követőimmel.
 

Elizabeth Gilbert: " Ha körbenézel magad körül,  mindenhol ennek a bizonyítékát láthatod: az emberek nem fejeznek be dolgokat. A legjobb szándékkal vágnak bele ambiciózus projektekbe, aztán beleragadnak a bizonytalanság, a kétség és a szőrszálhasogatás mocsarába - majd feladják. 
Ha képes vagy arra, hogy befejezz valamit - csupán arra, hogy befejezd! - máris mérföldekkel megelőzted a többieket." 

Úgyhogy én most belevágok, saját megnyugtatásomra is közlöm, hogy nem a befejezés a cél, hanem a folyamatosság :)